image

Problémy

Obnova licence

Licence pro kutily vyprší po roce. Je třeba ji obnovit. Je to v diskuzích velmi častý dotaz, amatérští uživatelé si myslí, že je Autodesk nutí zaplatit komerční licenci, ale není tomu tak. Podle níže uvedených postupů licenci pro hobíky obnovíte. Jen musí licence nejdříve vypršet, nejde to dělat dříve, než vám přijde oznámení, že vaše licence vypršela. A dejte si pozor, aby jste licenci obnovili do 30 dnů, jinak přijdete o výkresy uložené v cloudu u Autodesku!

Jak se dá licence získat i obnovit je popsáno zde: Jak získat / obnovit kutilskou licenci?

Offline, aneb když nefunguje internet

Nejde updatovat vloženou komponentu, když je počítač off-line.

image

Mám dva výkresy - dvě komponenty, obě jsem vytvořil a mám je ve svém počítači. Jednu komponentu jsem vložil do výkresu druhé komponenty. Potom jsem vloženou komponentu upravil, chtěl bych ji aktualizovat ve výkresu, kam jsem ji vložil. Nejde to! Počítač není připojen k internetu.

This design contains Removed components which did not update.

Když jem začal využívat funkcionalitu Derive, v cílovém dizajnu se mi najednou objevila hláška: Warning: This design contains Removed components which did not update.

Poprvé se mi to stalo, když jsem komponentu v cílovém dizajnu opravdu vymazal. Pak jsem se s touto hláškou setkal i v případech, kdy jsem žádný "remove" neprovedl. V timeline plno vykřičníků a rada "To complete the update, roll the history marker to before the earliest Remove feature and click the Get All Latest button" nikam nevedla. Vykřičníků jsem se nemohl zbavit. Pak jsem ale vše zavřel a znova otevřel a vše bylo OK! image

Neplacená licence nepodporuje operace s výměnnou nástroje

Hobby licence nepodporuje výměnu nástroje!

image

Pokud si zadáte v jednom programu různé nástroje, zahlásí program při generování G-code, že více nástrojů v jednom programu nepodporuje a že si máte program rozdělit na jednotlivé programy pro každý nástroj zvlášť. Nebo si pořídit placenou licenci.

Milestone

Hobby licence zdá se nepodporuje označení verzí jako "Milestone".

Když označím ukládanou verzi zaškrtnutím Milestone, ve výpisu verzí toto označení není.